“Het is echt belangrijk dat dit logistieke proces vlekkeloos verloopt. Als we dan weer met z’n allen de klus geklaard hebben, dan kan ik daar best trots op zijn!”

Ger Laarman heeft al jaren ervaring met verschillende houtsoorten door zijn vorige werk bij een meubelfabriek. Hij werkt nu als inkoper bij Losán en dit vraagt veel kennis van én affiniteit met het product. “Het plakken van fineer op plaatmateriaal is een strak logistiek proces, daarom is het heel belangrijk dat je weet hoe het werkt en hoe het in elkaar zit”, vertelt Ger.

Ger is, samen met zijn collega’s Ger, Pieter en Rolf verantwoordelijk voor de inkoop van fineer en plaatmateriaal. Deze vellen worden kant en klaar ingekocht bij Losán Roemenië en ook bij Losán Spanje. “Er is een goede samenwerking tussen de vestigingen”, vertelt Ger. “Natuurlijk kopen we ook wel in buiten het bedrijf. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat bij Losán, is het bewaken van de kwaliteit van het fineer en het plaatmateriaal ook een belangrijk onderdeel van ons werk.”

Ger probeert zoveel mogelijk structuur in zijn dagen te brengen. Zo is hij ’s ochtends bezig met de inkoop en ’s middags met de planning. “Op deze manier heb ik in de middag de planning voor de productie voor de dag erna klaar liggen; op deze manier weten ze precies wat ze moeten doen”, licht Ger toe. “Het is echt belangrijk dat dit logistieke proces vlekkeloos verloopt. Als we dan weer met z’n allen de klus geklaard hebben, dan kan ik daar best trots op zijn!”

Het werken voor Losán is volgens Ger niet te vergelijken met andere bedrijven. “De sfeer is altijd goed en we staan ook altijd voor elkaar klaar. Omdat ik veel ervaring heb en best veel kennis heb over fineer en plaatmateriaal, krijg ik ook veel vragen van mijn collega’s. Het is leuk om elkaar te helpen. Mijn deur staat ook altijd open!” “Ik vind het belangrijk om werk te doen wat ertoe doet. Daarnaast moet er balans zijn tussen uitdagende klussen en bepaalde routinematige werkzaamheden”, zegt Ger. “Uiteindelijk maken we met z’n allen een mooi product. In mijn rol heb ik ook een verbindende functie tussen het kantoor en de productie en dat vind ik erg waardevol.”

Ger Laarman, Inkoop LosánNL

More finest moments…
Meet Inge
Finest moment of Charles
The Story of Nazar
A day with Michael