Voor Losán is de zorg voor de natuur een gegeven. Omdat we niet alleen van echt houtfineer houden, maar ook van de natuur en onze omgeving respecteren.

 

Wij geloven dat de manier waarop we omgaan met onze omgeving en vooral onze materialen, cruciaal is voor het proces van werken met hout. We gebruiken hout uit duurzaam beheerde bossen. Al onze productiefaciliteiten bevinden zich in de buurt van onze bronnen. Dit helpt ons onze CO²-uitstoot te verminderen. Bij het verwerken van een natuurproduct zijn we ons zeer bewust van onze behoefte en verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen.

 

 

M1 Emission class

M1-emissieklasse voor bouwmateriaal

We hebben er alles aan gedaan om dit certificaat te behalen om ervoor te zorgen dat u als klant de zekerheid heeft van een product dat met de laagst mogelijke uitstoot wordt geproduceerd. Wij zijn uw leverancier van de fijnste gefineerde plaatmaterialen met dit Scandinavische ECO-label. De M1-certificering bepaalt dat het product voldoet aan de M1-criteria voor emissieklasse voor bouwmaterialen. Wij zijn de eerste producent van gefineerde panelen die deze certificering hebben behaald en daar zijn we erg trots op.

 

 

 

FSCFSC

We houden van hout, maar we werken ook graag met duurzaam hout. Zo kunnen we niet alleen genieten van het product, maar ook van de bomen die deze prachtige materialen leveren. Daarom hebben we FSC-certificering. Dit certificaat is van toepassing op fabrikanten en distributeurs van bosproducten. Het doel is om te controleren of producten correct worden behandeld in elke productiefase – van bos tot paneel. Zodat u er als klant zeker van kunt zijn dat u een duurzaam product koopt.

 

 

 

PEFC

PEFC

PEFC is een certificatie, dat door jaarlijkse audits garandeert dat de houtcomponenten die bij onze productie worden gebruikt afkomstig zijn van wettelijk en duurzaam beheerde bronnen.

 

 

 

 

“Bij het verwerken van een natuurproduct zijn we ons zeer bewust van onze behoefte en verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen.”

 

 

 

 

Eikenhout LosánNL

LosánNL is gecertificeerd voor het FSC, PEFC en M1- keurmerk.